Снарядів не було, а поранених не евакуювали: Окупант поскаржився на дії командування і зник під час боїв за Роботине

Російський окупант із 810-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ поскаржився на дії командування під час боїв за Роботине. Сам він втік із поля бою, але, за його словами, інших поранених не евакуювали. Також у загарбників не було снарядів та іншої зброї. Про це пише Telegram-канал "Досье Шпиона", передають Патріоти України.

Так, 810-та окрема бригада морської піхоти (в/ч 13140, Севастополь) була відповідальна за оборону Роботиного. З червня 2023 року окупанти з цієї бригади перебували під постійним вогневим впливом українських захисників.

На той момент бригада зазнала суттєвих втрат, а окупанти перебували на позиціях без ротацій, без належного забезпечення БК та військової техніки. Крім того, не проводилась евакуація поранених загарбників.

Окупанти всіма силами намагалися утримати село, оскільки на кону стояла честь командира бригади – героя Росії полковника Бернгарда Олексія Борисовича. Він говорив своїм підлеглим, щоб ті "не шкодували солдатів", адже їхні лави можна легко поповнити новим "м'ясом".

Усі ці дані вилив у публікації в забороненій в Україні соцмережі "ВКонтакте" мобілізований військовослужбовець РФ Олексій Г. Менш ніж через добу пост видалили, а його автора відправили на передові позиції – і наразі він "зниклий безвісти".

Така сама ситуація сталася і з іншими окупантами, які мали сміливість висловити своє невдоволення командуванням бригади. Тепер покарання для командування намагаються добитися дружини та матері загарбників, які масово почали писати звернення кремлівському диктатору й у військову прокуратуру. При цьому більшість звернень є анонімними.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...