Снарядом так просто реактор не пошкодити: Експерт вказала на важливий факт щодо ЗАЕС

Посіпаки російських окупантів коригують вогонь по Запорізькій атомній електростанції так, щоб не допустити аварії, але і снарядом реактор так просто не пошкодити. Реактор ЗАЕС знаходиться нижче рівня землі, розповіла експерт з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна в інтерв'ю Obozrevatel, передають Патріоти України.

"Є також свідчення співробітників ЗАЕС, які вже евакуювалися. Вони анонімно давали різні коментарі. Вони розповідали, що до обстрілів "росатомівські" ховаються в бомбосховище або евакуюються зі станції. Тобто вони корегують вогонь і кажуть військовим, куди стріляти, щоб не допустити аварії", - сказала співбесідниця.

На її думку, для реактора небезпеку можуть становити крилаті ракети. "…Снарядом так просто реактор не пошкодити, тому що він розміщений нижче за рівень землі… контейнери з відпрацьованим паливом та гермооболонка (пасивна система безпеки енергетичних ядерних реакторів - Ред.) розраховані на падіння легких літаків. Це проектна міцність", - зазначила Кошарна.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...