Снаряди 155 мм, САУ Caesar, системи ППО: Франція передає Україні новий оборонний пакет

Про новий значний пакет допомоги було оголошено в ході візиту президента України до Парижу.

"Я вдячний Президенту Франції за всю цю сильну військову допомогу, яку ми отримуємо. Сьогодні ще один оборонний пакет. Саме такий, який потрібен. Це снаряди для артилерії, гармати, ефективні системи Caesar, додаткове посилення ППО", - заявив Володимир Зеленський на спільній пресконференції з Емануелем Макроном після проведених переговорів.

Він зазначив, що це "абсолютна гідна відповідь на спроби Путіна збільшити тиск на наші позиції", скориставшись проблемами у постачанні від деяких партнерів.

"Франція дійсно нам допомагає", - наголосив Президент України.

Зеленський також нагадав, що Україна і Франція розпочали співпрацю в оборонному виробництві, "включно з локалізацією та спільним виробництвом і передачею Францією українській виробничій стороні деяких інноваційних технологій". Зокрема, сьогодні детально обговорили спільне виробництво дронів та РЕБ, зауважив Президент.

"Це надзвичайно важливе кожне з таких наших досягнень заради спільного блага народів наших країн", - підкреслив він.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...