Снаряди зі збідненим ураном прибудуть в Україну разом із танками Abrams, - Міноборони США

Снаряди зі збідненим ураном мають бути в Україні одночасно з танками Abrams, уже цієї осені. Про це заявила заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх під час прес-конференції, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що ці снаряди мають стати найбільш ефективними в боротьбі з російськими танками. «Ми вважаємо, що це будуть найефективніші снаряди для боротьби з російськими танками… Я б дала можливість українцям оголосити, коли вони прибудуть… Ми очікуємо, що танки прибудуть в Україну десь восени, але детальнішої інформації у мене немає», — заявила вона.

Вона також додала, що ці снаряди прибудуть разом із танками Abrams. У березні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2 Україні пообіцяла Велика Британія. Незабаром у Міноборони країни заявили, що Лондон надав Києву тисячі снарядів, зокрема і зі збідненим ураном.

Це викликало хвилю російських фейків про «зброю з ядерним компонентом», а кремлівський диктатор Володимир Путін погрожував «відповідним чином реагувати».

У Міноборони Британії тоді нагадали, що британська армія протягом десятиліть використовує збіднений уран у своїх бронебійних снарядах і це стандартний компонент, який не має нічого спільного з ядерною зброєю.

Збіднений уран вирізняється високою щільністю та твердістю, саме тому використовується при виробництві боєприпасів — переважно сердечників для бронебійних снарядів. ОУ також використовують у броні, зокрема в американських танках M1 Abrams, у медичній промисловості (контейнери для радіоактивних речовин) та авіаційній промисловості, і в усіх цих випадках про ризики опромінення не йдеться.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...