"Собянінський полк": Мобілізація в РФ дісталася до Москви

На п'ятому місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Москві сформували спеціальний військовий підрозділ для набору наймитів. Про це повідомляє "Медуза", передають Патріоти України.

Нове формування отримало назву "собянінський полк". Як пише видання, підрозділ частково фінансується з бюджету Москви. Набір до "собянінського полку" розпочався 1 липня. За умовами набору, записатися можуть чоловіки віком до 60 років. Тим, хто виявить бажання воювати проти України обіцяють платити понад 200 тисяч рублів на місяць.

Протягом місяця найманці будуть проходити підготовку на полігоні Муліно в Нижегородській області, а потім їх відправлять в Україну. Одним з вербувальників до "собянінского полку" є Роман Володимирович Висоцький (позивний "Болгарин") — повний тезка одного з колишніх командирів народної міліції "ДНР". Він називає себе "командиром батальйону" в "собянінскому полку".

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...