"Сьогодні прем'єр-міністр зробить офіційну заяву": Борис Джонсон йде у відставку, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на тлі спекуляцій з приводу його перебування на цій посаді йде у відставку. Про це повідомляє ITV News з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

Очікується, що офіційну заяву з цього приводу Джонсон зробить сьогодні. "Сьогодні прем'єр-міністр зробить заяву країні", - сказало джерело. Видання зазначило, що після переговорів з лідерами Консервативної партії саме таке рішення прийняв Джонсон, на якого в останні дні чинився величезний тиск.

Цю інформацію підтверджує і ВВС. "Як ми й повідомляли, сьогодні Борис Джонсон піде з посади лідера консерваторів і залишиться прем'єр-міністром до осені. Сьогодні Джонсон публічно оголосить про свою відставку. Представник №10 сказав: "Сьогодні прем'єр-міністр зробить заяву країні", - зазначає видання.

За даними The Guardian, рішення піти у відставку Джонсон ухвалив сьогодні, 7 липня, близько 8:30 ранку - після розмови з головою консервативного комітету 1922 року Гремом Бреді.

Нагадаємо, що ще день тому Джонсон заявив, що не покине пост прем'єр-міністра країни, незважаючи на те, що за кілька днів з його уряду звільнилося більше 50 міністрів. Джонсон продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави правлячої партії, вибори відбудуться в жовтні.

Крім цього, очікується, що сьогодні Борис Джонсон також піде у відставку з поста лідера Консервативної партії. Причиною, через яку було ініційовано відставку Джонсона, став секс-скандал. Зокрема, заступник голови консерваторів Кріс Пінчер приставав до колег по парламенту і будучи п'яним домагався кількох чоловіків у барі. Джонсон нібито знав про його скандальну поведінку до того, як призначив на посаду.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...