"Сьогодні Україна показує...": В Офісі президента назвали два шляхи для закінчення війни з РФ

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що наразі існує два шляхи для завершення війни РФ проти України. Тоді як операція України в Курській області РФ покликана повернути Росію "до розуміння, що таке правила війни", передають Патріоти України.

Він нагадав, що саме в Курській області Росія концентрувала війська для безкарних нападів на Україну. «Курська область, як, утім, і будь-яка інша прикордонна область Росії, — це квінтесенція того типу зумисно підлої війни, якій завжди віддають перевагу росіяни. Це війна без правил ведення війни», — написав Подоляк у Telegram.

Він зазначив, що країна-агресор Росія використовує свої території для розташування артилерії, РСЗВ, невеликих авіаційних баз, пускових установок для масованих ударів по Україні. При цьому російські окупанти впевнені, що ніхто не буде руйнувати логістику та військову інфраструктуру на їхній території.

«Сьогодні Україна показує, що це не так. І що є лише два шляхи до закінчення війни та повернення Росії до розуміння, що таке правила війни», — зазначив радник голови ОП.

Подоляк наголосив, що перший шлях — це руйнування військової інфраструктури сухопутними операціями. За його словами, це саме те, що в силах України й що потрібно для захисту українців у прикордонних областях.

Другим шляхом для закінчення війни він назвав завдання масштабних і регулярних далекобійних ударів у глиб Росії. «Але для цього потрібно багато ракет та остаточна відмова від неформальних заборон використовувати ці ракети по території РФ», — підкреслив Подоляк.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...