"Соколам Путіна" буде неперелівки: ЗСУ показали особливі FIM-92 Stinger DMS, отримані від Литви

Особливість цих ЗРК – вони мають турель на дві пускові, а оператор може стріляти за даними, отриманими від РЛС

Зліва - турель ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, отриманого від Литви, фото - Офіс Президента України

На одному з полігонів у Рівненській області відбуваються тактичні тренування підрозділів Збройних Сил України в рамках командно-штабних навчань "Заметіль-2022". Ці тренування відвідав президент та Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський, зазначають Патріоти України.

В рамках цього заходу відбулась експозиція озброєння, яке ЗСУ отримало протягом останніх тижнів від наших західних партнерів. Зокрема, були показані переносні зенітно-ракетні комплекси FIM-92 Stinger DMS, які Україна отримала від Литви 13 лютого цього року. Про це свідчить повідомлення на сайті Офісу Президента України.

Експозиція озброєння, яке ЗСУ отримали від партнерів по НАТО. Зліва - турель ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, отриманого від Литви, фото - Офіс Президента України
Особливість ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, які Україна отримала від Литви – на відміну від "звичайної" версії, ці комплекси оснащені туреллю на дві пускові установки. На турелі також розміщуються системи живлення та охолодження головок самонаведення ракет. Оператор таких ПЗРК має можливість отримувати дані для стрільби через систему обміну інформацією, наприклад від РЛС.

Для підготовки операторів FIM-92 Stinger DMS розроблена пускова установка М134, яка відстрілює ракету без двигуна та БЧ, та використовує імітатор системи "свій-чужий".

Турель ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, отриманого від Литви, фото - Офіс Президента України
Стрільбі із ПЗРК FIM-92 Stinger DMS наших бійців вчитимуть інструктори з Литви. За деякими даними, вони мали прибути в Україну сьогодні, 15 лютого.

За даними з відкритих джерел, які однак вимагають перевірки, Литва передала Україні мінімум 30 із наявних 57 ракет до FIM-92 Stinger DMS. Окрім пускових установок, Литва також передала Україні бронеавтомобілі HMMWV, необхідні для транспортування розрахунків FIM-92 Stinger DMS.

Експозиція озброєння, яке ЗСУ отримали від партнерів по НАТО. Зліва - турель ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, отриманого від Литви, фото - Офіс Президента України


Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...