"Соколи Путіна" у відчаї: Британія передасть Україні ракетні установки Stormer для запуску ракет Starstreak

Уряд Великої Британії планує передати Україні для захисту від російської агресії броньовані ракетні установки Stormer, за допомогою яких відбувається запуск ракет Starstreak, передають Патріоти України.

Розгортання групи таких ракетних комплексів спільно зі 120 бронетранспортерами, які раніше також пообіцяли Україні у Великій Британії, означатиме значне збільшення постачання британського важкого озброєння, пише The Sun. Зазначається, що раніше західні держави надавали лише переносну зброю.

"Не секрет, що Британія зобов’язалася допомагати Україні своїми протиповітряними можливостями. Міністр оборони (Бен Уоллес – ред.) цього тижня зробить заяву в парламенті", – цитують у виданні слова свого джерела.

Отримання Україною ракетних комплексів Stormer допоможе сильно покращити її боєздатність, каже екскомандувач британськими військами в Афганістані полковник Річард Кемп. Він наголосив, що такі системи є надзвичайно ефективними і високомобільними, тому допоможуть завдати сильної шкоди армії РФ під час її атак. При цьому британський полковник застеріг, що Росію інформація про надання Україні таких ракетних комплексів просто розлютить.

Ракетні установки Stormer – що про них відомо

Stormer HVM має восьмизарядну пускову установку на даху. Крім цього, всередині є місце, щоб розмістити ще вісім ракет. Ці ракети можуть збивати літаки та гелікоптери противника, які рухаються на низькій висоті – до 5 кілометрів. Вага такої установки становить 13 тонн.

За даними джерел видання The Sun, роботу цих ракетних комплексів Міноборони Британії продемонструвало представникам України під час виставки в Солсбері-Плейн, яка відбулася два тижні тому. Очікується, що Stormer можуть доставити в Україну за декілька днів літаками С-17. Для того, щоб ними користуватися, потрібен буде тільки екіпаж із трьох осіб – водій, командир і навідник.

У Москві буде істерика: Пашинян заявив, що Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів

середа, 8 травень 2024, 14:22

Вірменія заблокує трансляцію російських телеканалів, якщо Москва проігнорує вимоги Єревана. Роспропаганді потрібно проявити "повагу до Вірменії та її інтересів". Чергове попередження РФ на пресконференції 7 травня зробив вірменський прем'єр-міністр Нік...

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...