Солдати скінчились? "Розтягувати не збираємося": Сенатор РФ заявив про швидке завершення війни в Україні

Подібний прогноз озвучив сенатор Андрій Клімов під час брифінгу для представників африканських та азіатських ЗМІ, передають Патріоти України.

Голова комісії із запобігання втручанню у суверенні справи РФ Андрій Клімов заявив, що війна, розв'язана Росією в Україні, незабаром закінчиться. За його словами, "Росія не має наміру її розтягувати". Про це він повідомив на брифінгу для представників африканських та азіатських ЗМІ, повідомляє російський ресурс "РИА Новости".

"Спецоперація РФ в Україні незабаром закінчиться. Ми не збираємося її розтягувати", — сказав він. Російський сенатор заявив, що припинення війни можливе після того, як Україна стане "безпечною для Росії та світу державою". Він упевнений, що це станеться найближчим часом. Крім того, політик звинуватив країни Заходу в тому, що вони "заливають багаття бензином", постачаючи в Україну озброєння. Він додав, що російські військові нібито полонили військових НАТО, які воювали в Україні.

Нагадаємо, 15 квітня директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Володимир Путін може застосувати ядерну зброю в Україні. Таке рішення може прийняти на тлі невдач його армії під час війни.

Раніше, 12 квітня, російський президент Путін висловився про терміни закінчення війни в Україні. За його словами, це залежить від інтенсивності воєнних дій. Він додав, що Росія розпочала війну з усією територією України, щоб скувати сили ЗСУ, знищити військову інфраструктуру та створити ґрунт для наступу на Донбас.

Перші F-16 будуть в Україні влітку: Мельник назвав їхнє головне завдання

неділя, 19 травень 2024, 9:40

Перші зразки винищувачів F-16, які Україна може отримати влітку, дадуть змогу більш ефективно вирішувати поточні проблеми на фронті. Зокрема, за допомогою F-16 може знищуватися російська авіація, що атакує Україну керованими авіабомбами. Таку думку в е...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...