​"Сообщите товарищу Вове!": Дані про розшук Порошенка зникли із сайту українського МВС

Дані про розшук колишнього президента України Петра Порошенка, котрого звинуватили у справі про держзраду та сприяння терористам, зникли із сайту МВС країни.

Раніше на сайті відомства з'явилася анкета Порошенка, в якій було зазначено, що екс-президента оголошено в розшук 24 грудня.

МВС нічого не повідомляло ні про оголошення Порошенка у розшук, ні про причини, через які ця інформація з'явилася та зникла з сайту.

На сторінці, що зникла з сайту, йшлося, що в розшуку колишній президент перебував за ч. 1 ст. 3-258 КК України (створення чи сприяння діяльності терористичної організації), а також за ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Слідчі вважають, що Порошенко брав участь в організації схеми вивезення вугілля з Донбасу в Україну на загальну суму близько 1,5 млрд гривень (4 млрд руб.). За версією слідчих, Порошенко, діючи у змові з керівництвом Росії та самопроголошених республік Донбасу, організував схему спільно з мільярдером Віктором Медведчуком. Екс-президенту, якщо його визнають винним, може загрожувати до 15 років ув'язнення.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...