Соціологи з'ясували, мерам і міськрадам яких міст їхні виборці наразі довіряють найбільше: Кличко не потрапив навіть у 10-ку

За результатами всеукраїнського опитування, українці здебільшого схвально ставляться до діяльності місцевої влади, а в декількох регіонах громадяни дуже схвалюють управління містом, зазначають Патріоти України.

Про це свідчать результати опитування міжнародного республіканського інституту спільно з соцгрупою "Рейтинг"

Найбільше українці підтримують місцеву владу у Хмельницькому, Івано-Франківську, Вінниці, Тернополі, Чернігові, Луцьку, а найменше довіряють - у Сєвєродонецьку, Полтаві та Чернівцях.

Крім того, більшість громадян в 11 містах переконані, що їхнє місто рухається у правильному напрямку.

Мешканці відзначають високу якість і місцевих послуг та задоволеність діями місцевої влади.

Водночас існує розрив з рівнем задоволеності громадян державною владою.

Крім того, українці переважно почувають себе у безпеці, коли ідуть додому наодинці після настання темряви. Найбільш безпечно, за версією опитаних, у Івано-Франківську, Ужгороді, Хмельницькому, Вінниці, Луцьку, а найменш - у Запоріжжі, Херсоні, Дніпрі, Миколаєві, Одесі.

Водночас, найбільше задоволені якістю послуг містяни у Вінниці - 3,6 (за 5-ти бальною шкалою), Луцьку (3,3), Івано-Франківську (3,3), Чернігові (3,3), Хмельницькому (3,3), Маріуполі (3,3).

Опитування провів Міжнародний республіканський інститут спільно із соцгрупою "Рейтинг" у період з 12 травня по 3 червня 2021 року в 24 містах України (у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області).

Опитування проводились шляхом особистих інтерв'ю у будинках 19 196 постійних жителів України віком від 18 років і старше.

Статистична похибка не перевищує 3,5%, а коефіцієнт досяжності у середньому становить 65%.

Опитування проведено за фінансової підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...