"Спадкоємці великої матінки-Росії": Глава УГКЦ очікує пояснень від Папи щодо його заяви

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) патріарх Святослав Шевчук заявив, що очікує пояснення від Папи Римського Франциска через великодержавні ідеї, які він озвучив на зустрічі з російською католицькою молоддю. Про це повідомляє пресслужба УГКЦ, передають Патріоти України.

Святослав сказав, що дізнався про цю скандальну заяву Папи "з великим болем і занепокоєнням". За його словами, слова Папи про "велику Росію Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, просвіченої, країни великої культури та великої гуманності" – найгірший приклад імперіалізму та крайнього російського націоналізму.

Глава УГКЦ побоюється, що ці слова Франциска можуть бути сприйняті як підтримка російського націоналізму й імперіалізму, який сьогодні став причиною війни в Україні. "Як Церква, ми хочемо заявити, що в контексті агресії Росії проти України подібні висловлювання надихають неоколоніальні амбіції країни-агресора, хоча мали б категорично засуджувати такий спосіб "бути росіянами". З метою уникнення будь-яких маніпуляцій щодо намірів, контексту та висловлювань, присвоєних Святішому Отцеві, ми очікуємо від Ватикану пояснення цієї ситуації", – зазначає пресслужба УГКЦ.

Святослав зазначив, що невдовзі вирушає до Рима, де Синод УГКЦ матиме зустріч із Папою Римським, на якій зокрема піднімуть і це питання.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...