Спадок Фіцо: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні. Результати виявились шокуючими

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України.

Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що саме Росія є винуватцем війни в України, в той час, як більшість населення країни запевняє, що за агресію РФ відповідальна Україна або Захід.

Також 31% опитаних вважає, що саме західні країни відповідальні за війну. 20% респондентів назвали винуватцем Україну. За їхніми словами, причиною нападу стало те, що українці з 2014 року утискали росіян на сході країни.

Дослідниця з Globsec Center for Resilience and Democracy Домініка Гайду заявила, що у Словаччині близько 25% населення має великі проросійські настрої. Також вона додала, що частина суспільства ніколи не буде звинувачувати РФ у війні. "На жаль, решта повірила прокремлівській дезінформації, яка стверджує, що у війні винні Захід чи Україна, і поширенню якої сприяє широке коло внутрішніх акторів", - зазначила Гайду.

За її словами, результати опитування свідчать про те, що словаки схильні вірити дезінформації та теоріям змови. У виданні додали, що результати дослідження 2023 року Globsec Trends відрізняються від нового лише рівнем статистичної похибки.

"Більшу різницю можна побачити, якщо подивитися на дані 2022 року, коли Росія вторглася в Україну. Тоді більш ніж половина словаків звинуватили в цьому Росію. Дослідження для Globsec проводило агентство Focus протягом лютого та березня на вибірці з 1000 респондентів", - підсумували у повідомленні.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...