Спалювали цілі села: Російські найманці в Африці причетні до тортур і вбивств мирних жителів

У лютому росіяни влаштували жорстоку розправу над мирними мешканцями міста Бамбарі.

Російські найманці в Центральноафриканській Республіці причетні до численних військових злочинів – вбивства цивільних, тортур і зґвалтувань. Про це йдеться в матеріалі CNN, де наводяться свідчення очевидців, а також інформація з конфіденційних документів ООН, передають Патріоти України.

Так, журналісти описують розправу над мирними мешканцями в місті Бамбарі 15 лютого. За численними свідченнями, там російські найманці відкрили хаотичний вогонь по цивільних, які сховалися в мечеті, почувши стрілянину. Точна кількість убитих невідома, але за даними журналістів, загинули від 10 до 20 осіб.

Інцидент в Бамбарі - один з безлічі злочинних епізодів, який розслідує CNN і правозахисники організації The Sentry. Попри повсюдну атмосферу страху, десятки людей в ЦАР говорили про вбивства, зґвалтування і тортури, а також невибіркові напади на цивільних, включаючи підпали будинків.

У розпорядженні журналістів опинилися і конфіденційні документи ООН, які підтверджують ці звинувачення на адресу російських найманців. Звіт миротворчих сил ООН, відомих як MINUSCA, підтверджує причетність росіян до подій в Бамбарі.

За даними MINUSCA, на сьогодні в ЦАР розміщені близько 2300 найманців, включаючи сирійський контингент. Вони все менше займаються інструктажем і підготовкою військ, і все частіше беруть пряму участь в бойових діях. Особливо після початку в січні урядового контрнаступу проти повстанців.

Росіяни також ввезли в країну бронетехніку, бойові вертольоти Мі-8 і Мі-24, а також БПЛА.

Крім Бамбарі, повідомляється і про інші злочини. Так, у грудні російські найманці обстріляли вантажівку, яка не зупинилася на блокпосту. Водій втратив руку в результаті поранення, троє пасажирів - співробітники організації "Лікарі без кордонів", загинули.

23 лютого найманці спалили житлові будинки в селі біля міста Боссангоа, що підтверджується внутрішнім звітом MINUSCA.

14 березня група російських найманців застрелила старосту села в районі Бамбарі, звинувативши його в симпатії до повстанців. Як розповів правозахисникам один з очевидців, росіяни спалили 60 будинків і пограбували село.

Повідомляється і про причетність найманців до зникнення людей. Кілька свідків розповіли журналістам і правозахисникам, що у росіян є база за межами Бамбарі. Там практикуються тортури затриманих.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...