Спалили залізо за 1 мільйон доларів: ЗСУ підсмажили зі "Стугни" російську БМП-3

Українські військові знищили за допомогою протитанкового ракетного комплексу "Стугна" російську бойову машину піхоти, ціна якої понад 1 мільйон доларів. Крім цього, "під роздачу" потрапила і командно-штабна машина окупантів. Про це повідомляється у Telegram "Оперативний ЗСУ". передають Патріоти України.

"Ось так палає понад 1 мільйон доларів російських платників податків. Саме стільки коштує БМП-3. Цього "півника", а також командно-штабну машину окупантів "підсмажили" українські морські піхотинці з 501-го окремого батальйону морської піхоти у взаємодії з воїнами Сил спеціальних операцій ЗС України за допомогою ПТРК "Стугна", – зазначається у повідомленні.

У 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців, коментуючи цю подію, розповіли, що "Стугна" вже давно добре себе зарекомендувала на фронті. Також у бригаді пояснили, чому на моніторі управління "Стугни" арабські символи. Зазначається, що багато екземплярів робили на експорт, і ті з них, які мають арабські позначки, якраз мали їхати до Саудівської Аравії, Катару чи Єгипту.

"Але через напад рф весь експорт зупинили, а всі одиниці передали ЗСУ. На заміну програмного забезпечення і зміни мови не було часу", – кажуть у бригаді.

Що відомо про українську Стугну

"Стугна-П" – це український протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) другого покоління, який розробило київське конструкторське бюро "Луч".

Система працює у напівавтоматичному режимі й наводиться по лазерному променю. При цьому оператор може керувати комплексом дистанційно за допомогою спеціального пульту – в такому разі боєць, який керує Стугною, має змогу відійти на відстань до 50 метрів.

Над розробкою Стугни українське підприємство працювало з 2005 по 2010 рік. З 2011 року і по сьогодні протитанковий ракетний комплекс перебуває на озброєнні в Україні.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...