"Спалився" на рівному місці: ГПУ спростувала заяву першого заступника директора ДБР Бабікова, що він наче не захищав Януковича в суді (документ)

Заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков захищав інтереси президента-втікача Віктора Януковича в суді. Про це повідомив прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов, який особисто представляв сторону обвинувачення у справі Януковича, зазначають Патріоти України.

За його словами, Бабіков представляв інтереси Януковича на кількох засіданнях, зокрема на тих, де адвокати клопотали про відвід судді.

«Я з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича. Це зокрема було засідання, (де розглядали — ред.) дозвіл на здійснення заочного досудове розслідування щодо подій 18-20 лютого 2014», — розповів Сімонов.

Сам Бабіков чомусь стверджує, що ніколи не представляв інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

«Я не представляв інтереси Януковича, тим паче у справах Майдану… Хтось із вас з 2014 до 2020 року чув моє ім’я як адвоката, який надає йому правову допомогу? Вам показують документи, де написано про нібито представництво його інтересів. В адвокатських об’єднаннях працюють декілька адвокатів. Як правило, в кожному провадженні є адвокат, який безпосередньо здійснює захист клієнта, він розробляє стратегію захисту людини, з якою укладено договір адвокатським об'єднанням. Проте оскільки адвокати часто беруть участь у судових засіданнях, а законодавство вимагає подачі процесуальних документів в обмежені терміни, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває в той час в об'єднанні», — так Бабіков пояснив наявність його підпису під документами у справі Януковича.

У Києві протестували проти призначення ексадвоката Янукович

Нагадаємо, 20 січня стало відомо, що колишній адвокат Віктора Януковича Олександр Бабіков офіційно став заступником директора Державного бюро розслідувань.

Інформація про можливе призначення Бабікова з’явилася раніше. Так, громадська організація «Родини Героїв Небесної сотні» виступила проти призначення Бабікова через конфлікт інтересів.

Водночас у своєму зверненні Венедіктова запевнила, що жодного конфлікту інтересів не буде, а критика призначення Бабікова є «маніпуляцією».

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...