Спалився по-повній: Міністр внутрішніх справ Чехії намагався "зам’яти" справу про диверсії ГРУ на складах боєприпасів у його країні в обмін на вакцину "Супутник V", - ЗМІ

Віце-прем’єр і міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек під час свого невдалого візиту до Москви хотів запропонувати Росії надати вакцину від коронавірусу “Супутник V” в обмін на те, що підсумки розслідування про причетність агентів російської розвідки до вибухів військових складів у Врбетиці не будуть широко оприлюднені. Про це повідомляє чеське видання Seznam Spravy, зазначають Патріоти України.

Журналісти здобули таку інформацію від своїх джерел, які ніби були присутні на зустрічі в МВС 15 квітня, коли візит Гамачека до Росії ще планувався на 19 квітня.

При цьому, за інформацією ЗМІ, на зустрічі були присутні чеський посол в Росії Вітезслав Півонька, глави чеської поліції і розвідки, Генеральний прокурор Павло Земан, а також глава офісу закордонних справ та інформації Марек Шимандл. Водночас на зустрічі не було представників чеської контррозвідки, яка найдовше безпосередньо розслідує справу про вибухи військових складів.

Журналісти стверджують, що Гамачек хотів “домовитися” з Росією про те, що Чехія відкладе розслідування вибухів у Врбетиці в обмін на те, що Кремль надасть 1 мільйон доз вакцини проти коронавірусу “Супутник V”. Крім того, в Празі повинні були провести зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна.

У свою чергу сам Гамачек стверджує, що подібна інформація є “повною нісенітницею” і каже, що знав заздалегідь про те, що його візит до Москви не відбудеться. Також міністр стверджує, що поїздка в Москву була просто прикриттям під час підготовки майбутньої висилки російських дипломатів.

“Ні на якому етапі не відбувалося ніякого “бартеру” з Росією. Ці необґрунтовані спекуляції шкодять інтересам Чехії”, – написав віце-прем’єр на свій сторінці в Twitter.

При цьому деякі чеські опозиційні сили вже зажадали провести закриту сесію парламенту для отримання роз’яснень щодо інформації, опублікованої журналістами. Опозиціонери вимагають присутності на парламентській зустрічі всіх Чеських спецслужб.

Глава опозиційної партії ODS Петро Фіала сказав, що Гамачек повідомлений терміново піти у відставку, тому що тепер не може більше очолювати міністерство, яке відповідальне за безпеку.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...