Спалився по-повній: Вдома у російського шпигуна, спійманого в Німеччині, виявили шеврон окупаційних військ Путіна на Донбасі (фотофакти)

Девід Сміт

Скотленд-Ярд заявив, що британська поліція фігурує у справі зі співробітником посольства Великої Британії в Німеччині, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії. На фото з його квартири волонтери InformNapalm помітили шеврон 1-ї окремої батальйонно-тактичної групи "Сомалі", зазначають Патріоти України.

57-річний громадянин Великої Британії Девід Сміт був заарештований у вівторок, 10 серпня, після спільного розслідування британської та німецької поліції. Він вважається не дипломатом, а приватною особою, яка працює охоронцем посольства в Берліні.

У Німеччині заарештували британця через шпигунство на Росію

Після спільного розслідування Великої Британії та Німеччини щодо агента Сміта, прокуратура оголосила, що його підозрюють у продажі документів, які він отримав під час роботи в посольстві, представнику російської спецслужби.

Крім того, фотографії з квартири затриманого були опубліковані в кількох засобах масової інформації.
Багато хто, вивчаючи світлини, звертав увагу виключно на шеврон з розформованого наразі колишнього українського спецпідрозділу "Беркут".

Нашивка "Беркута" у квартирі російського шпигуна / Фото Daily Mail

Перша реакція МЗС України на розслідування щодо Девіда Сміта не забарилася. За даними ЗМІ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба має намір звернути увагу українських правоохоронців на виявлений сувенірний шеврон "Беркута" у квартирі затриманого в Німеччині британця, якого підозрюють у роботі на російську розвідку.

Ми, безумовно, звернемо увагу наших правоохоронців на цей факт. Якщо вони побачать у цьому якусь зачіпку, то переконаний, відповідні розслідування буде проведено,
– заявив Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю, 13 серпня.

Водночас міністр зазначив, що виявлений шеврон "Беркута" є сувенірним. Тому він "не бачить підстав для проведення спеціального розслідування".

Волонтери помітили шеврон окупаційних військ у Девіда Сміта

Але найцікавіше на полиці шафи у квартирі Девіда Сміта залишалося не поміченим для дипломатів та журналістів.

Волонтери InformNapalm помітили там шеврон 1-ї окремої батальйонно-тактичної групи "Сомалі", що входить до складу гібридних російських сил на Донбасі, а також використовується російськими військовими для ротації кадрових снайперів збройних сил РФ в зону бойових дій.

Шеврон 1-ї ОБТГр "Сомалі" / Фото InformNapalm

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вважають, що наявність цього шеврона є набагато сильнішою ознакою контакту затриманого британця з російськими терористами та спецслужбами, ніж усі інші сувеніри. Зокрема й чашка з прапором "Новоросії", що також виринає ліворуч на полиці шафи в його квартирі.

Просимо Міністерство закордонних справ України звернути увагу на ці доповнені дані.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...