"Спасітє наш парк!": Кримчани пишуть "чолобитні" Путіну. У Криму знищують багатовікові парки (відео)

Путін жодного разу не відреагував на подібні заклики кримчан і парки продовжують вирубувати.

Стоп-кадр з відео

Напередодні стало відомо, що ряд активістів з Криму записав звернення до президента Росії з-за знищення там багатовікових парків. За їх словами, територію забудовують багатоповерховими будинками і вирубують дерева, яким більше 200 років. При цьому місцеві чиновники не реагують, передають Патріоти України.

Повідомляється, що мова йде про Фороський парк, який був заснований в 1834 році, загальна площа його становить 70 гектарів лісу, 40 з яких є природоохоронною зоною.

На території парку знаходиться безліч реліктових дерев, включаючи червонокнижні.

Однак після окупації півострова Росією там постійно ведуться будівельні роботи і зводяться багатоповерхівки. Активісти просять Путіна відреагувати на масову вирубку дерев і незаконну забудову.

З 2014 року Путін жодного разу не відреагував на подібні заклики кримчан і парки продовжують вирубувати.

Кримчани благають Путіна не знищувати знаменитий парк. І записали звернення до президента Росії. У Фороському парку, який вважають одним з найкрасивіших та найвідоміших у Криму, знищують вікові дерева. Частину парку забудовують і через це зрізають та викопують десятки рідкісних, екзотичних і навіть червонокнижних дерев. Парк Форосу для України – пам’ятка та природоохоронна територія загальнодержавного значення. Йому майже 190 років. Будівельні роботи в парку почалися ще восени 2020. Розпочалась реконструкція санаторію Форос, будуть нові корпуси й басейн. Майже пів року місцеві жителі намагаються протидіяти вирубці й забудові. На початку березня 2021 на місце події приїжджав підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов. Але цього тижня ситуація досягла апогею – зі слів активістів, їх почала залякувати поліція. Що прессекретар Пєсков відповів кримчанам? Як нищать унікальний ландшафтний парк у Криму?

Про все це дивіться у програмі Радіо Свобода «Крим.Реалії» щосуботи о 12.00 на сайті Радіо Свобода та Крим.Реалії:


Про це пише Діалог:



Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...