"Спеціально публічно набили по руках": Політолог прокоментував інцидент з Гіркіним у Криму

Терорист та колишній фсб-шник Ігор Гіркін намагався потрапити на Херсонський фронт. Проте йому це не вдалося навіть з маскуванням, його затримали на пункті пропуску в окупованому Криму. Експерти вважають, що Гіркіна спеціально "набили по руках" публічно. Про це сказав політолог Олег Саакян. Він пояснив, що на прикладі Гіркіна російські спецслужби продемонстрували межі, за які не можна виходити, передають Патріоти України.

За його словами, було продемонстровано, що йому заборонено наближатися до окупованих територій. "Він чи його керівництво це вирішили обійти. Але спецслужби показали, що ні - якщо правила будуть порушуватися – будуть "бити по руках", – зауважив Саакян.

Політолог звернув увагу, що поки що це засвідчили виключно в публічному полі, щоб показати всім іншим, що якщо вони Гіркіна можуть так "по руках бити", то всіх інших просто будуть "ламати по бєспрєдєлу".

Тобто, за його словами, це було попередження. "Адже Гіркін – це персонаж, який необхідний в російському політичному житті, бо він акумулює на себе увагу праворадикальної частини російського суспільства. І він на цю аудиторію працює із заздалегідь погодженими темами. Там є ціла команда, яка готує цю роботу", – відповів Саакян.

І зараз це затримання показало, як працюють механізми контролю, щоб гра не вийшла з-під контролю.

Джерело: 24 канал

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...