Спецоперація "Очерет": Позивний "Сільвер" підірвав штаб з командиром полку "Шторм-Z" та його заступниками. Після цього перейшов на бік України

Легіон "Свобода Росії" провів спецоперацію "Очерет", у рамках якої на бік України перейшов 24-річний російський військовослужбовець, зазначають Патріоти України.

Про це повідомляє легіон "Свобода Росії" в Telegram , проект "Хочу жити" у Facebook та Головне управління розвідки в Telegram.

Як зазначили у "Хочу жити", російський військовий із позивним "Сільвер" потрапив до одного з підрозділів смертників "Шторм", де він надивився на повне беззаконня та знецінення людського життя.

Він, за інформацією ЛСР, не погодився з режимом російського диктатора Володимира Путіна і прийняв рішення приєднатися до підрозділу росіян, які воюють на боці України.

"Сільвер" став добровольцем ЛСР узимку 2024 року. Протягом кількох місяців він передавав легіону важливу інформацію: розташування сил та засобів росіян, їхні плани, завдання на конкретній ділянці фронту.

"Пізніше, у потрібний момент, він активував вибухові пристрої у штабі, точно над місцем відпочинку командира полку та старших офіцерів. В результаті командир та кілька старших офіцерів підрозділу "Шторм" отримали тяжкі поранення", - зазначили у легіоні.

У Головному управлінні розвідки уточнили, що "Сільвер" кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу окупаційного підрозділу "Шторм-Z". У приміщенні спали його комбат та інші російські офіцери.

"Там близько 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч із під'їздом, і ми вирішили в цю трубу кинути гранату чи дві, щоб вони поряд з ними вибухнули", - розповів російський військовий під час пресконференції.

Після цього на відході російський військовий замінував стежку і вийшов узгодженим маршрутом. Наразі він проходить базовий курс підготовки у статусі рекрута легіону.

На Курщині знищено одну з двох понтонних переправ, котрі путіністам навели через Сейм після знищення мостів - ЗМІ

вівторок, 20 серпень 2024, 23:45

Понтонна переправа, збудована російськими військовими через річку Сейм у Курській області Росії, зникла. Поруч із місцем, де вона була, піднімається дим. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України. Нові супутникові знімки, зроблені 19 ...

Щоб все було канонічно та православно: Зеленський обговорить долю УПЦ МП із Вселенським патріархатом

вівторок, 20 серпень 2024, 23:30

Президент Володимир Зеленський планує обговорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія рішення заборонити діяльність структур РПЦ на території України. Про це глава держави повідомив у відеозверненні у вівторок, 20 серпня, передають Патріо...