"Спецоперація" розвіяла міф про "західну суперзброю": У Міноборони РФ заявили про нібито "перемелювання" HIMARS у боях

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу у вівторок заявив, що "спецоперація" розвіяла міф про "суперзброю", що постачається Україні Заходом. Мовляв, постачання озброєння не вплинули на ситуацію, оскільки його "перемелюють у боях". Його слова цитує пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України.

"Спочатку мова йшла про постачання протитанкових комплексів Javelin, нібито унікальних безпілотників. Останнім часом на роль суперзброї просуваються реактивні системи залпового вогню HIMARS і далекобійні гаубиці – однак і ці озброєння перемелюються в боях, істотного впливу на ситуацію вони не зробили", – сказав Шойгу, виступаючи на Московській конференції з безпеки у вівторок.

Втім, він таки зазначив, що російські фахівці детально вивчають захоплені в боях зразки техніки для "підвищення ефективності російських озброєнь". А тим часом українські військові продовжують майстерно знищувати окупантів за допомогою американських HIMARS. Напередодні був знищений штаб "вагнерівців" у Попасній, вбито понад 100 російських найманців.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...