Спецоперацію довірили бойовим пловцям: Як на Зміїному знов замайорів прапор України, всупереч спробам ворога перекрити всі підходи

Не зважаючи на пастки та вогонь окупантів, українські спецпризначенці виконали наказ і без втрат повернулись на свою материкову базу

Українські військові провели на Зміїному успішну спецоперацію

Це виявилася спеціальна підводна та надводна операція, внаслідок якої жоден український боєць не загинув. Деталі розкрило командування ООС.

Вночі 7 липня до острова Зміїний на підводних носіях підійшли бойові плавці 73 морського центру СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого СЗГ України.
За допомогою спеціального обладнання вони обстежили прибережну зону на наявність протичовнових та протидесантних мін. Після встановлення проходу для човнів основної групи подали сигнал для продовження операції.

"Першими на острів зійшли інженери, які розчищали прохід від мінних загороджень і пасток для решти групи. Після виходу на плато острова група приступила до виконання завдань: огляду місцевості, фіксації та збору даних про ворожу техніку, озброєння та матеріально-технічні засоби противника, завезених їм на Зміїний. При виконанні завдання зведена група встановила українські прапори у різних частинах острова. Також над Зміїним здійнявся прапор 73-го центру спеціального призначення СЗГ України", - йдеться у повідомленні.

У той час, коли наші воїни виконували завдання, російські судна розпочали маневрування у напрямку Зміїного. Виконавши завдання, зведена група залишила острів.
Після цього росіяни завдали ракетного удару по Зміїному, поціливши в пірс. Група українських воїнів у повному складі неушкодженою повернулася на базу.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...