Спецпідрозділ ГРУ РФ вербує диверсантів в Європі через Telegram і TikTok: Що відомо про схему

Спецпідрозділ Головного управління Генштабу ЗС РФ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через Telegram і TikTok, пише розслідувальний центр "Досьє", який отримав доступ до документів, передають Патріоти України.

Команда агентів Головного управління Генштабу ЗС РФ (колишня назва - ГРУ) під керівництвом полковника Дениса Смолянінова стоїть за організацією серії диверсій у Європі.

На початку 2024 року вони завербували через Telegram чоловіка в Латвії, який за їхніми інструкціями кинув коктейль Молотова в Музей окупації у Ризі.

Ця ж команда стоїть за дезінформаційною акцією наприкінці 2023 року, коли на тлі війни Ізраїлю та Палестини група громадян Молдови розмалювала будівлі в Парижі та передмістях зірками Давида. Їх завербували через TikTok.

Команда Смолянінова шукає агентів через чати для пошуку роботи, в середовищі проросійських активістів, злочинців або радикалів (як правих, так і лівих).

Джерела "Досьє" стверджують, що ГРУ також залучає до диверсій криміналітет із Росії, України, Грузії, Вірменії, Молдови та Сербії, вербуючи злочинців через оперативників МВС. У цих агентів іноді є також паспорти Євросоюзу.

Загрози оточення Часового Яру немає. Ситуація контрольована СОУ - пресслужба 26-ї бригади ЗСУ

п’ятниця, 26 липень 2024, 0:10

Російські війська в напрямку Часового Яру намагаються просунутися з флангів і уникають прямих штурмів міста. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашников, інформують Патріот...

ВАКС націоналізував мільярдні активи російського олігарха який активно підтримує розв'язану Путіним війну проти України

четвер, 25 липень 2024, 23:24

Служба безпеки України сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід держави ПрАТ Вінницяпобутхім, що належало Кононову. Про це ...