Спецпредставниця США висловилась про український електронний уряд

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що в Україні найкраща система електронного уряду у світі. Про це вона сказала на полях Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі, передають Патріоти України.

«Український уряд, який, на мою думку, є найкращою системою електронного уряду у світі, яку я бачила, і, на мою думку, перевершує Естонію», – заявила Пріцкер під час панелі, присвяченій реконструкції України.

Спеціальна представниця США коментувала український проєкт реконструкції. Вона зазначила, що в України є багато переваг, зокрема потужна державна спроможність, висококваліфікована робоча сила, готовність населення, а також довгостроковий шлях до ЄС і НАТО.

«Це поєднання є надзвичайно потужним, коли справа доходить до відбудови. Додайте до цього найбагатші у світі ґрунти, які здатні нагодувати світ, і недорогих ІТ-спеціалістів. І ви додаєте ці можливості, ви додаєте всі ці якості разом, що робить цю ситуацію особливо привабливою», – зазначила представниця США.

Водночас Пенні Пріцкер підкреслила, що виклик полягає у тому, що війна все ще триває, але й проводити реконструкцію необхідно вже зараз.

Джерело: UA:Суспільне

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...