Спецслужби РФ почали втілювати провокацію із хімічною зброєю, - ГУР Міноборони

Російські загарбницькі війська планують зірвати очікуваний контрнаступ Збройних сил України із застосуванням хімічної зброї у Запорізькій області. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook, зазначивши при цьму, що спецслужби РФ вже розпочали втілювати провокацію із хімічною зброєю, передають Патріоти України.

"З метою зриву контрнаступальних дій Сил безпеки і оборони України російські окупанти 27 травня 2023 року почали реалізовувати провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області", - наголошується у повідомленні.

Водночас, як зазначають у розвідці, реальними жертвами ворожої провокації стануть солдати російської окупаційної армії. "Сліди ураження хімічною зброєю на їхніх тілах держава-агресор планує використати як фейковий доказ для звинувачення України", - додали у розвідці.

При цьому, розвідка наголошує, що Сили безпеки та оборони України під час бойових дій з російськими військами використовують лише конвенційні засоби, а чергові постановки московських спецслужб не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...