Спецзагін "ШКВАЛ" тренувався знищувати диверсантів

Прикордонний спецпідрозділ «ШКВАЛ» відпрацював дії під час вторгнення через державний кордон переважаючих сил противника

Спецзагін «ШКВАЛ» тренувався знищувати диверсантів

Прикордонний спецпідрозділ «ШКВАЛ» відпрацював дії під час вторгнення через державний кордон переважаючих сил противника.

Від початку листопада спецпризначенці прикордонної комендатури швидкого реагування тренуються в рамках JMTG-U.

Тренування проходять на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

В ході навчань офіцери прикордонної комендатури швидкого реагування відпрацьовували питання управління підрозділом та вогнем під час прикриття державного кордону.

Бронемашина "Козак-2" піл час навчань спецпідрозділу "ШКВАЛ". Фото: ДПСУ

Додатково відпрацьована боротьба з диверсійно-розвідувальними групами за стандартами НАТО з позначенням дій підрозділів на місцевості.

Бійці спецпідрозділу «ШКВАЛ» здійснювали прикриття державного кордону в районі виконання завдання.

Прикордонники відпрацювали пошук, блокування та знищення диверсійно-розвідувальних груп, проведення стабілізаційних дій.

Зокрема дії під час відходу прикордонного підрозділу в запасний район після вторгнення через державний кордон переважаючих сил противника.

Як зазначено, навчання прикордонників в межах програми JMTG-U проходять спільно з 58-ю окремою мотопіхотною бригадою ЗСУ та завершаться наприкінці грудня бригадними тактичними навчаннями.


Для довідки: JMTG-U – «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки — Україна» (JMTG-U) – іноземна тренувальна місія.

JMTG-U діє з 2015 року та дислокується у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині.

Основу складають військові Сполучених Штатів Америки та Канади, решту — Литовської Республіки, Республіки Польща, Королівства Данія, Королівства Швеція.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...