Спічрайтери підставили Медведєва з фейковою цитатою з відомої письменниці у його пропагандистській статті

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв, більш відомий як «кремлівський алкоголік», зганьбився зі своєю «програмною» статтею для одного з пропагандистських ресурсів, використавши у ній фейкову цитату із соцмереж. В опублікованій від його імені маячні про якийсь «цивілізаційний тектонічний розлом» йшлося про протистояння Росії та країн Заходу, зазначають Патріоти України.

При цьому про якість цієї статті можна судити вже з перших її рядків, оскільки текст починається з вигаданої цитати, яку було приписано відомій американській письменниці Айн Ренд. «Коли здається, що весь світ проти вас, згадайте, що літак злітає не за вітром, а проти нього», — йшлося у ній.

Насправді ж Ренд до авторства цієї цитати жодного стосунку не має, і зазвичай її приписують американському підприємцю Генрі Форду, хоча й тут жодних підтверджень того, що він колись це говорив або писав, насправді немає. Таким чином, спічрайтери Медведєва просто схалтурили, ймовірно, сподіваючись, що його пропитий мозок не помітить жодного підступу.

Своєю чергою користувачі соцмереж звернули увагу, що у російському сегменті інтернету це висловлювання, як правило, зустрічається разом з іншими мотиваційними афоризмами, і дуже часто перед висловлюванням «Форда» йде цитата «Ренд».

«Ймовірно, автори статейки Медведєва вирішили пошукати якийсь потужний афоризм на звалищах інтернету, щоб надати нісенітниці колишнього президента авторитетності. Фразу знайшли — те що треба! Але прочитали ім'я не під нею, а над нею. І так приписали її Айн Ренд», — прокоментував ганебний конфуз Медведєва російський журналіст Ілля Шепелін.

У світлі всього цього не виключено, що у майбутніх статтях Медведєва почнуть з’являтися цитати й «Джейсона Стейтема» з так званих «пацанських пабліків».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...