Спіймали на гарячому: Капітану ВМС Італії винесли вирок за шпигунство на користь Росії (фото)

Військовий трибунал у Римі засудив морського офіцера Вальтера Біота до 30 років ув'язнення за передачу конфіденційних даних на користь Російської Федерації. Про це пишуть у Reuters, передають Патріоти України.

У четвер капітан італійського флоту був визнаний винним у передачі конфіденційних даних Росії і засуджений військовим трибуналом Риму до 30 років ув'язнення.

Зазначається, що 56-річний Вальтер Біот був заарештований у 2021 році, коли передавав інформацію співробітнику російського посольства на автостоянці в Римі.

Згодом Італія вислала двох російських дипломатів і звинуватила Біота у продажу документів, у тому числі секретних документів НАТО, за 5 000 євро.

Його адвокат заявив, що Вальтер Біот не передавав ніяких секретних матеріалів, і оголосив у четвер, що подасть апеляцію на вирок. Військовий прокурор вимагав довічного ув'язнення. "Біот торгував секретами і був спійманий на місці злочину", - ствердив прокурор у четвер. "Він продемонстрував високий ступінь нелояльності і злочинних здібностей, а також жалюгідну жадібність".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...