Спіймали на гарячому: У Римі арештували військового Італії та росіянина у справі про шпигунство

У вівторок, 30 березня, ввечері італійські карабінери затримали офіцера збройних сил РФ, акредитованого при посольстві в Римі, і капітана ВМС Італії за звинуваченням у шпигунстві, повідомляють Патріоти України.

Як пише la Repubblica, операція відбулася під час таємної зустрічі між ними відразу після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму. По завершенні офіційних процедур капітана ВМС було заарештовано, в той час як "стан іноземного громадянина розглядається в зв'язку з його дипломатичним статусом".

Після затримання російського військового дипломата МЗС Італії викликало посла РФ. Генеральний секретар МЗС (в ранзі заступника міністра) Елізабетта Беллоні викликала посла Сергія Разова за розпорядженням керівника МЗС Луїджі Ді Майо. У свою чергу, посольство Росії в Римі висловило надію, що подія не позначиться на двосторонніх відносинах РФ і Італії.

"Підтверджуємо затримання 30 березня в Римі співробітника апарату військового аташе. Обставини події з'ясовуються. Коментувати те, що трапилося по суті зараз вважаємо недоцільним", – заявили в посольстві журналістам.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...