Спікер Повітряних сил розповів, як використовуватимуть F-16

Україна має грандіозні плани на американські винищувачі F-16. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Плани грандіозні, тому що літак багатоцільовий, він зможе виконувати багато завдань з підтримки сухопутних військ", - наголосив речник.

Зокрема, за його словами літаки можна буде використовувати для завдання ударів по пріоритетних наземних цілях на різну глибину оборони противника, для прикриття штурмової ударної авіації, забезпечення повітряного простору в акваторії Чорного моря та Азовського моря.

"Також прикриття всередині країни від ворожих дронів та ракет, які щодня та щоночі нас атакують. Протидія кораблям - це теж один з тих факторів, який можна застосовувати", - заявив Ігнат.

Речник Повітряних сил наголосив, що F-16 має широкий спектр озброєння, яке можна застосовувати на тому чи іншому відтинку фронту, та допоможе здобути перевагу у повітрі, протидіяти застосуванню керованих авіаційних бомб.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...