Спільне виробництво українсько-американської зброї: Defense Express зробило прогноз

Президент Володимир Зеленський під час перебування у США оголосив, що Київ домовився з Вашингтоном про спільне виробництво необхідної зброї, зокрема, систем ППО, передають Патріоти України.

Defense Expressприпустило, про що може йти мова. У виданні одразу зазначили, що спільне виробництво ЗРК Patriot є не реалістичним варіантом, однак є багато інших засобів протиповітряної оборони.

Як зазначається, Мінстратегпром підписав поки лише три меморандуми з американськими асоціаціями зброярів:

  • Global Defense & Industry Alliance;
  • Arizona Defense & Industry Coalition;
  • Utah Aerospace and Defense Assiciation.

Однак ці компанії не виробляють озброєння. Це некомерційні організації, які займаються підтримкою та захистом оборонних компаній в Аризоні та Юті. Водночас в Аризоні є підрозділи Northrop Grumman, General Dynamics, Boeing, RTX, Honeywell, L3 Haris та інші компанії.

"Для України, особливо в теперішніх умовах, доволі складно розраховувати на те, що, наприклад, Reytheon навипередки з Lockheed Martin побіжать створювати зараз в Україні свої заводи та проводити трансфер технологій. Тому у питанні, які саме засоби ППО разом із США може почати виробляти в Україні, напевно необхідно трохи зменшити апетити", - додає видання.

Зазначається, що прагматичним є варіант виробництва артилерійських зенітних систем для перехоплення дронів. Поріг входження у такі розробки є низьким й досяжним навіть для невеликих компаній.

Припускається, що оборонні компанії США можуть прискорити роботи з інтеграції західних ракет в радянські ЗРК. Існує інформація, що ЗРК "Бук" оснастили ракетами RIM-7. Крім того, західні зенітні ракети можна поставити на ЗРК "Стріла-10".

Такі проекти могли б зацікавити невеликі американські компанії із США. Однак корисним було б, якби Штати допомогли прискорити створення нових зенітно-ракетних комплексів чи ракет за власними напрацюваннями України.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...