Спільний фронт? Польщі сподобався "план США із залякування Росії", - Die Zeit

Військовий вертоліт США десантується в Баварії

Голова МЗС Польщі Яцек Чапутович підтримав "план США із залякування Росії", пише популярне німецьке видання Die Zeit. Йдеться про можливу передислокацію американських військ з Німеччини в Польщу, повідомляють Патріоти України.

Росії доведеться двічі подумати перш, ніж застосовувати силу, – сказав міністр Чапутович в інтерв'ю Deutsche Presse Agentur. – Американські війська в Польщі відігравали б дуже важливу роль, адже вони залякували б Росію.

За словами голови польського зовнішньополітичного відомства, Польща серйозно занепокоєна питанням своєї безпеки.

"Ми повинні бути готовими до того, що Російська Федерація й надалі порушуватиме міжнародне правота проводитиме агресивну політику", – відзначає польський міністр.

Президент США Дональд Трамп пояснив свої наміри перенести американські війська з Німеччини в Польщу небажанням Берліну витрачати на оборону 2% ВВП, уточнює Die Zeit.

"Це дуже образливо! Платники податків у США продовжують платити 50-ти тисячам американських солдатів у Німеччині, а німці все одно витрачають прибутки з торгівлі на внутрішні потреби", – розкритикував, у свою чергу, уряд канцлера Ангели Меркель посол Сполучених Штатів у Берліні Річард Гренелл.

Американці не вважають присутність військ США на території Німеччини "хорошою інвестицією", висловив упевненість міністр закордонних справ Польщі.

На думку американського суспільства, допомога в забезпеченні безпеки Німеччини недостатньо обґрунтована, – пояснив голова польської дипломатії.

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...