Співайте вдома: Відомих російських співачок визнали загрозою нацбезпеці України

«Чорний» список артистів, які не можуть виступати з концертами в Україні, поповнився. 22 січня в базу внесено ще дві російські співачки - Альона Апіна і Юлія Глібова (Беретта). Про це повідомило Мінкультури, передають Патріоти України.
Громадянки РФ визнані становлять загрозу для національної безпеки України. Таке рішення прийнято Службою безпеки України. Причини потрапляння артистів в «чорний» список СБУ не розкриває, але, по всій видимості, співачкам пригадали їхні концерти на окупованій території і виправдання агресивної політики РФ. Після внесення в перелік Апіної і Глєбової в списку налічується 159 прізвищ.
Альона Апіна (уроджена Олена Льовочкіна) в кінці 80-х - початку 90-х років була відома як учасниця групи «Комбінація», пізніше почала сольну кар'єру. У 2000-х переключилася на викладання вокалу і роботу на радіо. Давала концерти в окупованому Луганську (2018) і в окупованому Севастополі (2019), після чого була внесена в базу сайту «Миротворець».

Юлія Беретта (справжнє ім'я Юлія Глібова, до заміжжя - Юлія Долгашева) в шоу-бізнесі засвітилася як учасниця групи «Стрілки». У 2002 році покинула групу і під псевдонімом Беретта виступає сольно. Співачка з 2017 року в базі «Миротворця» через концерт в окупованому Луганську. Рік по тому Беретта виступала ще й у окупованому Донецьку.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...