Співвідповідач - "Сбербанк Росії": Ветеран батальйону "Кривбас", який був у полоні, подав позов проти РФ

За словами Володимира Фоміцького, справа складається із двохсот сторінок, містить свідчення військової агресії Російської Федерації проти України, факти його полону російськими десантниками та довідки про його перебування у полоні.

Володимир Фоміцький з Кривого Рогу судиться проти Російської Федерації і вимагає в суді стягнути на свою користь мільйон гривень. У 2014 році Фоміцький потрапив у полон до російських десантників, повідомляють Патріоти України.

28 липня у Довгинцівському районному суді відбулося перше підготовче засідання з розгляду цієї цивільної справи. За словами Володимира Фоміцького, справа складається із двохсот сторінок, містить свідчення військової агресії Російської Федерації проти України, факти його полону російськими десантниками та довідки про його перебування у полоні.

"Позов я подав до Російської Федерації, за ту шкоду, що вона нанесла своєю агресією проти нас. Ми долучаємо співвідповідачем Сбербанк Росії, щоб реально було отримати цю матеріальну шкоду і змусити їх закритися і більше не працювати", - говорить Володимир Фоміцький.

Після оприлюднення клопотань з боку позивача та відповідача суддя Варвара Папарига ухвалила рішення про те, що наступне судове засідання має відбутися 19 вересня у режимі відео конференції. Представник Сбербанку Росії, співвідповідача, має бути присутнім.

Володимир Фоміцький у зоні проведення АТО перебував у складі добровольчого батальону "КривБас". Після бойових дій під Іловайськом, 1 вересня 2014 в районі селища Новокатеринівка Володимира Фоміцького з побратимами з інших бригад, зокрема 93-ої, захопили у полон російські війська спецпризначення. Перебував у полоні з 1 по 10 вересня 2014 у Донецьку. 11 вересня його звільнили.

Джерело: UA:Суспільне

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...