Сплутали координати міст: Експерт розповів про можливу помилку Росії під час падіння ракет у Польщі

:Падіння ракет на територію Польщі під час масованого ракетного обстрілу України могло бути епічною помилкою росіян. НАТО вже знають, що саме влучило. Таку думку "24 канал"у висловив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков, передають Патріоти України.

"У повітрі Польщі перебувають літаки далекого радіаційного огляду. Вони бачать мінімум на 500 кілометрів. Журналісти були на цьому літаку й показали деякі знімки з екранів. У Польщі чудово з першої хвилини знали, що куди летить", – сказав Катков.

Як зазначив Катков, є інший аспект – координати селища Пшеводув. Росіяни могли сплутати координати зі Львовом та Києвом.

"Координати доволі збігаються з координатами Львова та Києва. Там два військових об'єкти, по яких були влучання. Під час підготування цілей до ураження могло статися банальне зміщення координат", -розповів Катков.

Координати польського селища – 50.4709, 23.9343. Вони є широтою Києва та довготою Львова. Катков сказав, що коли ця ситуація виявиться правдою, то це може бути епічною помилкою Росії та операторів, які готують льотні завдання.

"Така ситуація можлива. У будь-якому випадку питання, коли прилетить ракета окупантів до Польщі було лише питанням часу. Це було питанням, чи буде, чи ні. Схожа ситуація з Молдовою нещодавно. Було розуміння, що це станеться. Про це говорили навіть з весни", – підкреслив експерт..

Падіння ракет у Польщі 15 листопада

Увечері 15 листопада на території Польщі впала ракета, загинули двоє людей. Польський президент Анджей Дуда заявив, що інцидент не був нападом на країну. Мовляв, швидше за все, це був "нещасний випадок".

Тим часом The Guardian пише, що США і Росія, нібито, окремо одне від одного погодили те, що падіння ракет начебто було спричинене роботою української ППО. Згодом генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вибух у Польщі, швидше за все, виник через падіння української ракети системи ППО, яка відбивала російську атаку на інфраструктуру.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...