Спочатку буде оперативна пауза: Журналіст із Ізраїлю дав прогноз, коли розпочнеться третій етап війни України та РФ

Найближчими тижнями російські окупанти можуть посилити обстріли українського тилу, паралельно підтягуючи резерви для початку третього етапу війни. Однак цей етап може стати останнім та визначити, на яких умовах президент-агресор Володимир Путін програє війну проти України. Про це заявив ізраїльський військовий журналіст Сергій Ауслендер, передають Патріоти України.

Він висловив думку, що другий етап війни вже завершується і не приніс РФ жодних успіхів. Журналіст вважає, що найближчим часом настане "оперативна пауза", під час якої РФ посилить обстріл тилу. "Тижні на два, потім розпочнеться третій етап, у якому вирішиться одне питання: на яких умовах Орда (Росія. – Ред.) програє війну", – переконаний журналіст.

Говорячи про підсумки другого етапу для окупантів, він зазначив, що "особливих успіхів, навіть на Донбасі, не досягнуто". Попри всі зусилля РФ "ні проривів, ні котлів" для українських захисників створити не вдалося. Окупанти "повільно прогризають" українську оборону, зазнаючи "жахливих втрат (по 300-400 осіб на день)".

"Прогризти все одно не виходить – оборона пружинить, на Харківському напрямку ЗСУ вже контратакують", – нагадав Ауслендер. Авіація окупантів, за його словами, також не відіграє суттєвої ролі у війні, оскільки удари по мирних містах "лише озлоблюють українців та посилюють бажання воювати".

Гелікоптери ж РФ використовує лише для пропагандистських сюжетів, оскільки "насиченість українських бойових порядків ПЗРК така, що у вертушки шансів уціліти практично немає".

Також, як зазначає журналіст, в окупантів "жахливі проблеми з координацією родів військ". "Артилерія воює окремо від піхоти, танки ходять у шалені атаки а-ля Ржевська битва, це проти "Джавелінів"-то. У результаті зазнають кошмарних втрат у броні, які поповнювати вже складніше", – підкреслив Ауслендер.

Українцям же, на думку експерта, наразі "очевидно не вистачає" далекобійної артилерії та ракет. Проте ситуація зміниться вже "до кінця травня-початку червня". "Коли у війська почнуть надходити постачання ленд-лізу, тоді ситуація змінюватиметься", – переконаний журналіст.

Він вважає, що якщо українське військове командування "вчинить грамотно, зібравши кулак з артилерії та піхоти", і вдарить у слабке місце, "наприклад, ділянку корпусів "Л/ДНР", то фронт буде прорвано – і "там усе посиплеться".

Говорячи про поповнення в армії РФ, він вважає, що Москва впорається з цим і без оголошення загальної мобілізації, запропонувавши новим воякам по "сто тисяч рублів на місяць, плюс бойові/гробові". "Інша річ, чим воювати і як навчати. Потрібно кілька місяців щонайменше, щоб якось підготувати резерви, зробити хоч подібність армії. Часу особливо немає – українська армія посилюється", – резюмував Ауслендер.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...