Спочатку Москва довго розповідає про "дарунки", потім вимагає назад "своє": Казахстан вручив повіреному Росії ноту через заяву депутата Держдуми про "подаровані території"

Казахстан вручив представнику РФ ноту через висловлювання депутата Держдуми В'ячеслава Ніконова, котрі ставлять під сумнів територіальну цілісність країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на МЗС Казахстану. Йдеться про заяву законодавця РФ про те, що територія Казахстану - це "великий подарунок з боку Росії".

Заступник глави МЗС Казахстану Марат Сиздиков вручив тимчасовому повіреному РФ Олександру Комарову ноту.

"Було відзначено, що почастішали провокаційні випади деяких російських політиків щодо Казахстану, які завдають серйозної шкоди відносинам між нашими державами", - йдеться у заяві МЗС Казахстану.

Ніконов - співведучий програми "Велика гра" на пропагандистському "Першому каналі". Під час випуску від 10 грудня, присвяченого річниці підписання Біловезьких угод, він заявив, що Казахстану раніше не існувало.

"Казахстану просто не існувало. Північний Казахстан взагалі не був заселений. Вони існували, але існували набагато південніше Казахстану. Це великий подарунок з боку Росії і Радянського Союзу", - сказав тоді Ніконов.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...