Спочатку ті, хто досконало володіє англійською: Затверджено кандидатури українських пілотів, котрі наприкінці серпня мають розпочати навчатися на F-16, - ЗМІ

Визначено першу групу українських пілотів, які візьмуть участь у навчанні на американських винищувачах F-16. До неї ввійшли 8 льотчиків, стверджує видання Politico з посиланням на анонімні джерела

За інформацією Politico, 8 українських пілотів, які вільно володіють англійською мовою, готові розпочати навчання на винищувачах F-16.

Повідомляється, що навчання розпочнуться після того, як європейські країни розроблять офіційний план підготовки і затвердять його у США.

Точні терміни початку тренувань залишаються невідомими, пише видання.

Одне з джерел Politico також повідомило, що 20 пілотів, які трохи розмовляють англійською, у серпні можуть розпочати проходження мовних курсів у Великій Британії.

Видання зазначає, що для потенційної участі в навчальній програмі відібрали 32 українських пілотів. Цієї кількості достатньо для формування двох ескадрилій.

Українська влада пообіцяла, що буде використовувати F-16 лише для виконання завдань в межах України і американські винищувачі не атакуватимуть цілі на території РФ, додає Politico.

Напередодні, 4 серпня, у Повітряних силах ЗСУ підтвердили, що в кінці серпня має стартувати навчання українських льотчиків на багатоцільових винищувачах F-16.

"Ми орієнтуємося на кінець літа щодо старту відправки пілотів до європейських країн на навчання. Треба розуміти, що воно не буде швидким, але й не буде таким довготривалим, як надіються росіяни", - заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі "Україна-Укрінформ".

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...