Сподіваємось на польську взаємність: Зеленський пообіцяв дати дозвіл на ексгумацію польських поховань в Україні

Як відомо, українсько-польськй процес національного примирення був заблокований з приходом до влади у сусідів націоналістичної партії «Право і справедливість». Це стосується і українських поховань на території Польщі.

Президент України Володимир Зеленський готовий розблокувати дозвів на ексгумацію польських поховань на території України. Про це стало відомо під час прес-конференції президентів України і Польщі, яку транслював Офіс президента, зазначають Патріоти України.

“Ми домовилися перезавантажити робочу групу, яка буде працювати під патронатом обох президентів, щоб всі плями минулого не завадили нашим народам будувати спільне світле майбутнє”, – заявив Зеленський.

За словами глави Польщі Анджея Дуди, його прохання буде реалізоване, тому що президент України обіцяв зайнятися ним після остаточного формування парламенту. Він підкреслив важливість проблеми для поляків, тому що вона стосується можливості вшанувати близьких людей.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали:

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...