"Сподіваюся, що ми вибудуємо із Путіним правила співіснування": Виступ Байдена із заявою щодо Росії (відео)

У четвер 15 квітня, президент США Джо Байден, який підписав нові санкції проти Росії, виступив із заявою з приводу Росії. Її транслювала прес-служба Білого дому, повідомляють Патріоти України.

Виступ американського президента почався на півгодини пізніше, ніж було заплановано. "Я думаю, що росіяни, як і американський народ, хочуть жити в мирі" - почав Байден.
Він сказав, що прийняв рішення про санкції через втручання у вибори і за кібератаку. "Вибори - це святе і США не можуть дозволити, щоб втручання в них проходило безкарно" - зазначив американський президент.
При цьому він сказав, що санкції не такі потужні, якими могли б бути, тому що США хоче стабільних відносин з Росією і не хоче ескалації. "Ми знаємо, що Росія і США можуть працювати разом. Ми швидко прошили СНО-3. Це в інтересах Росії і світу. Я говорив Путіну, що нам треба спілкуватися безпосередньо. Я сказав, що влітку нам треба зустрітися в Європі. Наші команди обговорюють це зараз. Після цього ми могли б почати займатися стратегічною стабільністю. Це і ядерна загроза з Китаю, і Північна Корея, і боротьба з наслідками пандемії.
Коли Путін подзвонив, подзвонив привітати з обранням президентом, я сказав, що якщо з'ясується, що він втрутився у вибори, то ми відповімо. Я сподіваюся, що ми здійснимо переговори, будемо залишатися з ним на зв'язку," - сказав Байден.
За словами Джо Байдена, за весь час історії відносин США і Росія знаходили можливості для співпраці. Він додав, що сподівається виробити з Путіним модус-vivendi, тобто можливість або правила спільного існування. Президент США також згадав, що він обговорював з Путіним нарощування військових сил на кордоні з Україною.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...