"Сподіваюся, що Зеленський став трохи більше розуміти специфіку діяльності Служби, але попереду ще довгий шлях" : Грицак розповів про зустрічі з новим президентом та його призначинцем до СБУ

Голова СБУ генерал Василь Грицак, котрого відправляють у відставку, розповів, що після інавгурації президента Зеленський кілька разів зустрічався з ним, а також з Іваном Бакановим, який згодом став його першим заступником. Про це Грицак сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”, зазначають Патріоти України.

“Після інавгурації було кілька зустрічей. Як голова СБУ, я поінформував про оперативну обстановку, доповів про наявні виклики і загрози державній безпеці України, про напрацювання Служби. Акцентував увагу президента України на те, що чинний склад СБУ мотивований на недопущення російського реваншу в Україні”, – згадує очільник спецслужби.

За його словами, Зеленський тоді запевнив, що пріоритети СБУ в захисті України від агресії РФ не будуть змінені. Також під час зустрічі вони обговорили передачу справ після того, як парламент проголосує за відставку Грицака.

“Під час зустрічей була і офіційна частина, і людське спілкування. Сподіваюся, що за підсумками зустрічей Володимир Зеленський став трохи більше розуміти специфіку діяльності Служби, але попереду ще довгий шлях пізнання складності та відповідальності завдань, які виконує СБУ”, – зазначив Грицак.

Він висловив сподівання, що в результаті ротації голів спецслужби буде збережено “кадровий потенціал професіоналів-патріотів”.

На питання, коли саме відбулася його перша зустріч з Бакановим, Грицак відповів, що під час бесіди з Зеленським.

“Потім до моєї відпустки ми разом з Іваном Бакановим кілька разів обговорювали найгостріші питання в оперативній обстановці, я надав йому певні рекомендації та поради”, – розповів голова СБУ.

Він додав, що Баканов справив на нього позитивне враження.

Нагадаємо, 25 травня президент призначив лідера партії «Слуга народу» і керівника студії «Квартал 95» Івана Баканова першим заступником голови СБУ. Колишнє керівництво спецслужби подало у відставку в день інавгурації Зеленського.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...