Сподіваються на Зеленського? В Одесі активізувалися сепаратисти

Комік ще не став президентом, а в регіонах вже піднімає голову сепаратизм.

Одеські сепаратисти дуже сподіваються на Зеленського. Ілюстрація: соцмережі.

Проросійські сили відчули слабкість центральної влади та чекають на близький реванш. Вчора, в одеській міськраді створили робочу групу по відновленню і розширенню вільної економічної зони «Порто-Франко». До складу групи увійшли люди, які в 2014 році були на стороні сепаратистів. Про це пише одеський блогер та активіст Вадим Лабас у своєму "Фейсбуку", передають Патріоти України.

Проект «Вільних економічних зон» (ВЕЗ) — це кремлівський проект 2014-2015 року. План «Б» м’якої федералізації України. Його намагалися втілити в Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та Одесі. У 2016 році, зазнавши відчутних втрат своєї агентури, Кремль заморозив його.

За 10 днів до другого туру виборів цей проект був відновлений і офіційно почав своє нове життя. Очевидно, сепаратисти дуже сподіваються на програш Порошенка і на те, що президент Зеленський буде відверто проросійським або ж дуже слабким, і допоможе їм у подальшому шматуванні України.

Примітно, що перед створенням цієї групи в Одесі, пройшла зустріч В. Рабиновича з Г. Трухановим. Рабинович був куратором цього проекту у Верховній Раді.

Вадим Лабас перерахував загрози цього проекту для всієї України. Для одеситів це загрожує війною в їх дворах. Справжньою. Як в Донецьку. Для всієї України — це загроза голоду, економічного краху і зникнення держави в цілому.

Одеська область — це морське вікно України. Основний вал імпорту та експорту відбувається через порти. Блокування портів — неминуче, критичне падіння економіки. Для прикладу візьмемо Агропромисловий комплекс (АПК). Він становить 17% ВВП України.

Для падіння ВВП України на 17%, тільки з АПК, досить заблокувати порти на півроку. Урожай зернових ми продаємо відразу. У нас немає площ здатних зберігати повний обсяг зернових. Тому у сезон врожаю все відвантажується на кораблі. У разі втрати такої можливості, ми не зможемо налагодити іншу логістику. У нас немає стільки вагонів, у нас немає стільки завантажувальних вузлів і, найголовніше, у нас немає стільки контрактів в країни з якими маємо сухопутну логістику. Весь урожай за рік просто згниє під відкритим небом.

17% — це тільки з АПК. Додайте сюди все інше, яке прив’язане до морської логістики і зрозумієте, що такого удару Україна не переживе.

«Загроза плану під назвою «СЕЗ» — це загроза червоного кольору. Вона стосується кожного хто любить свою країну, незалежно від своїх політичних уподобань. Якщо її втілять в реальність, то вона торкнеться кожного персонально. Тому, не проходьте повз, не залишайтеся байдужими, дійте і не дайте їй втілитися в життя», — зазначає Вадим Лабас.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...