Споконвічний ворог свободи: Президент Польщі жорстко проїхався по Російській державі

Президент Польщі Анджей Дуда під час свого виступу з нагоди Дня конституції назвав Росію «ворогом свободи», згадуючи події XVIII століття, коли Російська імперія не прийняла польську конституцію, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

«У травневій конституції був записаний девіз: "Будь-яка влада людського суспільства бере свій початок з волі народу". Цей прекрасний посил нісся через покоління і став назавжди величезним скарбом нашої історичної спадщини, фундаментом нашої демократії і в підсумку всіх демократій. Власне кажучи, тому конституцію 3 травня не могли витерпіти вороги свободи. Саме тому оголосила війну імперіалістична Росія», - заявив президент.
28 квітня в центрі польського міста Чеховіце-Дзедзіце демонтували пам'ятник радянсько-польському братерству по зброї. Пам'ятник знесли за рішенням глави регіону, прийнятому на підставі закону «про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу».

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...