"Спокушаємо Путіна до агресії": Бутусов розповів, як Україна сама собі шкодить за допомогою Медведчука

Якщо буде велика війна, то перше, що Росія вимкне – це постачання палива.

Юрій Бутусов. Фото: vchaspik.ua.

В Україні вже шостий рік триває війна з Російською Федерацією. Однак це не заважає куму Путіна Віктору Медведчуку продавати російське дизельне пальне нашій державі, зокрема, Міністерству оборони та "Укрзалізниці". Журналіст Юрій Бутусов розповів, що це - схема політичних домовленостей, адже в нас завжди ухвалюються політико-економічні рішення, передають Патріоти України.

Він пригадав, що у 2014 році Росія почала війну з того, що були заблоковані поставки палива, а тому Коломойський взяв на себе постачання в Міністерство оборони. Потім цю схему змінили у лютому 2015 року.

"Країни, які розташовані на кордоні з Росією, не "обрізають" з нею контакти, але будують для себе потужні альтернативні канали постачання палива. Адже вони розуміють, яку небезпеку несе РФ, а тому не хочуть бути залежними від неї", – пояснив гість студії.

Бутусов нагадати, що указом колишнього президента Петра Порошенка про енергетичну незалежність України від липня 2015 року передбачалось створення альтернативних поставок палива усіх видів в Україну. Для того, аби забезпечити незалежність від постачання палива з Російської Федерації.

"Ми маємо розуміти, якщо буде велика війна, то перше, що Росія вимкне – це постачання палива. Для того, аби унеможливити маневрування українських військ та виживання української економіки", – наголосив експерт.

"Тому звичайно під час війни – це стратегічне питання, яке в будь-якому разі державі потрібно вирішувати. Ми створили самі собі проблему – фінансуємо коштом власних грошей Медведчука і російський вплив в Україні, ми підсадили самі себе на гілку російського палива. У такий спосіб ми спокушаємо Путіна для планування подальших агресивних дій. Він розуміє, що Медведчук – це легітимізація російського впливу на українську політику", – додав журналіст.

Джерело: 24 канал

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...