"Спосіб уникнути пастки": Ексгенсек НАТО пояснив, чому в інтересах США - якомога швидша перемога України

США не повинні вагатися щодо допомоги Україні в обсягах, які дозволять їй перемогти у війні з Росією і забезпечити тривалий мир. Адже це - в інтересах самих Сполучених Штатів. Розв’язка у війні РФ проти України має глобальне значення. Про це ексгенсек НАТО та експрем’єр Данії Андерс Фог Расмуссен розповів виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.

Так, він звернув увагу, що вторгнення РФ до України актуалізувало питання оборони для урядів країн Європи, а Фінляндію та Швецію підштовхнуло до вступу в НАТО.

"Війна продемонструвала, що Вашингтон залишається головним гарантом безпеки у Європі. Вона також засвідчила необхідність для демократичного світу об’єднуватися перед загрозою автократичних держав, які поводяться дедалі агресивніше", – зауважив ексгенсек Альянсу.

Він пояснив, що для США головний стратегічний фокус уваги – це Тихоокеанський регіон та конкуренція з Китаєм. Проте займатися цими питаннями буде набагато важче, якщо паралельно сили й увага Вашингтона будуть зв’язані затяжною війною у Європі.

"Найкращий спосіб уникнути цієї пастки – надати українцям все, що їм потрібно, щоби перемогти у цій війні. Після цього Захід має подбати, щоб Росія не захотіла напасти на Україну знову", – аргументував Расмуссен.

Він також нагадав, що сам залучений до розробки ідей гарантій безпеки для України. Так, робота групи ще триває, проте вже зараз зрозуміло одне: найкращим стримуванням від подальшої агресії РФ буде сильна з військового погляду Україна.

"Тож США та союзники мають надати усе, чого Україна потребує для захисту своєї незалежності у довгостроковій перспективі. Якщо Захід не зробить цього – лідер РФ Володимир Путін не зупиниться на Україні", – попередив ексгенсек НАТО.

Він також пояснив, що розв’язка у війні Росії проти України має глобальне значення, адже зараз диктатори в усьому світі пильно стежать за тим, як Захід реагує на ситуацію.

"Наближається складна зима і єдність країн Заходу постане перед випробуваннями. Але Захід має подвоїти зусилля задля того, щоби гарантувати, що Україна здобуде і перемогу, і подальший мир. Якщо зазнати у цьому невдачі – автократи у всьому світі радітимуть", – наголосив Расмуссен.

Україна - не Ізраїль, Росія - не Іран: У Байдена виправдовуються, чому США не збиває БПЛА та ракети російських загарбників

вівторок, 16 квітень 2024, 7:31

США не збиватимуть російські ракети та БПЛА, як це було під час атаки Ірану по Ізраїлю. Про це під час брифінгу у понеділок, 15 квітня, заявив координатор Білого дому у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. "Це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна ...

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...