Спотворення ОПУ змісту розмови Зеленського з Байденом: У США не вірять у "випадкову помилку", - ЗМІ

За свідченням американських джерел журналістів, у Вашингтоні - і в Білому домі, і в Раді нацбезпеки, і в Державному департаменті - вкрай негативно сприйняли спотворення змісту розмови Володимира Зеленського і Джо Байдена в повідомленні на сайті президента України, передають Патріоти України.

"Втім як і неприємні висловлювання Зеленського на адресу Байдена і Сполучених Штатів у його інтерв'ю напередодні телефонного дзвінка президента США. За словами наших джерел, у Вашингтоні не вірять в те, що спотворення інформації було випадковим «ексцесом виконавця», схильні розцінювати це як свідому маніпуляцію Банкової і ставлять під сумніви надійність України як партнера Сполучених Штатів", - пише редакторка відділу міжнародної політики ZN.UA Тетяна Силіна.

Авторка зазначає, що тепер є всі підстави вважати, що анонсований візит Зеленського в США навряд чи буде безхмарним. Якщо, звичайно, відбудеться. "Вашингтон не забарився продемонструвати своє глибоке розчарування поведінкою Банкової: за нашою інформацією, зустріч Юрія Вітренка з радником Держдепу Шолле була демонстративно скасована саме через фортелі Банкової", - підкреслює Силіна.

Чому вивішування на сайт неузгодженого з американськими партнерами тексту — це погано? Тому, що, видаючи бажане за дійсне, Банкова по суті примусила американців зробити спростування, причому вустами самої ж Банкової, випнувши при цьому перед зустріччю Байдена й Путіна той факт, що Вашингтон сьогодні не готовий ні підтримати в Альянсі надання Україні ПДЧ, ні дати нашій країні якісь гарантії безпеки. І все ж це було відоме наперед, пише Силіна.

Зазначимо, що Зеленський вважає "несуттєвим" то, що ОП був змушений відредагувати в тексті його розмови з американським президентом Джо Байденом слова про підтримку надання Україні ПДЧ в НАТО.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...