Справа Богуслаєва: В України може з'явитися острів біля узбережжя Італії

У Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання у справі про націоналізацію майна підозрюваного у держзраді колишнього регіонала В’ячеслава Богуслаєва. І цілком можливо, що вже незабаром держава Україна буде мати ще один острів, зазначають Патріоти України.

Сьогодні у Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання у справі про націоналізацію майна колишнього регіонала і гривневого мільярдера В’ячеслава Богуслаєва, яке арештували ще у 2022 році.

85-річний ексвласник концерну "МоторСіч" має декілька підозр від правоохоронних органів: це і співпраця із бойовиками "ДНР", спільний бізнес із росіянами та обхід санкцій, а ще - саботаж оборонного замовлення України під час повномасштабного вторгнення. Серед відповідачів фігурує і колишній топменеджер компанії "МоторСіч" Петро Кононенко.

У СІЗО В’ячеслав Богуслаєв перебуває від жовтня 2022 року. Співробітники Служби безпеки України вважають його причетним до передачі окупантам авіадвигунів для штурмової авіації вже після 24 лютого.

Богуслаєв у суді / ©

У рамках цього провадження разом із Богуслаєвим було заарештоване і його майно, яке оцінили у майже тринадцять мільярдів гривень. Належить воно не лише підозрюваному, а і його родині: дружині, дітям і навіть онукам. Крім грошових активів і нерухомості у Богуслаєвих виявили колекцією антикварних речей першого тисячоліття до нашої ери: переважно скіфське золото та античні прикраси. Також родина володіє островом Галлінара біля берегів Італії, за півтора кілометри від материка, між містами Альбенда і Алассіо.

За інформацією італійського видання, клаптик цієї італійської землі придбав за десять мільйонів євро Олександр Богуслаєва – син підозрюваного.

У листопаді минулого року фігуранти цієї справи спробували зняти арешт із частини цього майна. Справу слухали в Київському апеляційному суді, після чого чотирьох суддів затримали на хабарі у розмірі тридцять п’ять тисяч доларів. Їх усіх затримали і також відправили у СІЗО.

Адвокат В’ячеслава Богуслаєва Ростислав Кравець під час сьогоднішнього засідання вимагав відводу головуючого судді Маркіяна Галабали. Клопотання відхилено. До суті справи перейти не встигли. Наступне засідання призначене на середину лютого.

Залишав зал Богуслаєв також під конвоєм. Раніше він неодноразово звертався до компетентних органів, просив, щоб його обміняли на когось з українських військовополонених. На виході із зали суду - кричав, що його везуть у Сибір.

Джерело: ТСН.ua

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...