Справа Чауса: Проросійська партія Додона вимагає відставки Санду і дострокових виборів голови держави

Президент Санду так і не додзвонилась до свого київського колеги і має право вважати себе зрадженою тим, на чию дружню підтримку здається могла разраховувати

Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) вимагає відставки президентки Маї Санду і проведення дострокових виборів глави держави. Така вимого міститься в декларації, ухваленій 18 квітня на засіданні республіканської ради, повідомляють Патріоти України з посиланням на NewsMaker.

Також соціалісти вирішили висловити недовіру Конституційному суду (КС), який дозволив розпустити парламент.

Соціалісти додали, що парламент все ще може вибрати їх кандидата, посла Молдови в Росії Володимира Головатюка, на пост прем'єр-міністра.

"Якщо його не призначать, вся відповідальність за економічну і епідеміологічну кризу в країні ляже на Маю Санду, на послів західних держав, що її підтримують, і на суддів", - заявили в ПСРМ.

У ПСРМ також зазначили, що готові до дострокових парламентських виборів, але, на думку партії, голосування не можна проводити до тих пір, поки в Молдові не прищеплять мінімум 600 тисяч людей.

Конституційний суд Молдови 15 квітня розглянув запит президентки Маї Санду, в якому вона просила суд констатувати обставини, які дозволяють розпустити парламент. Суд постановив, що парламент дійсно необхідно розпустити.

Мая Санду домагається розпуску парламенту вже декілька місяців, тоді як Додон та його союзники намагаються завадити їй у цьому.



Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...